GUNA Medical Devicese (GUNA медицински изделия)

Терапия с GUNA Medical Devicesе е съвременен терапевтичен метод, водещ основите си от най-новите достижения в областта на молекулярната физиология и патофизиология на нерво- ендокринно- имунната система.

Методиката цели възстановяването на променените нива на редица вещества, ккоито са част от човешкия организъм нa физиологично ниво.

Терапия с инжекционен колаген

GUNA терапия или терапия с инжекционен колаген е терапевтичен подход, чрез който се намаляват уврежданията, причинени от редица изменения в човешкото тяло, като например – стареенето на тъканите, неправилната стойка на тялото, някои хронични заболявания и прекарани контузии и травми. Медицински изделия се използват и за профилактика и терапия на промени, които неминуеми се осъществяват в ставните и околоставни структури.

Медицинските изделия (GUNA Medical Devices) съдържат колаген и помощни вещества с естествен произход. Именно помощните вещества, съдържащи се в медикамента, имат пренасяща и стабилизираща функция и заради тяхното действие влагането на колагена в тъканите е по-ефективно и специфично.

GUNA медицински изделия се прилагат локално, като това дава възможност на колагена да действа “на мястото, на което е необходимо”, увредената структура да се регенерира, подсили, структурира и защити. Най-ефективно влияе върху сухожилията, лигаментите, ставните хрущяли, ставните капсули, мускулна тъкан, кожата и подкожието и т.н.

Медицинските изделия подобряват физиологичната ставна подвижност, спомагат за по-доброто локализираното мускулно разтягане, облекчават локализираната болка, както и болежките, причинена от движение на ставите или неправилна позиция.

Видове GUNA медицински изделия

Разработени са 13 вида GUNA медицински изделия, като всяко от тях е специфично в същността си, тъй като е разработено за индивидуални анатомични скелетни зони и заболяванията, свързани с тях:

  • MD-NECK, MD-THORACIC, MD-LUMBAR, MD-SHOULDER, MD-HIP, MD-KNEE, MD – SMALL JOINTS, MD-POLY;
  • MD-ISCHIAL – специално за за седалищния нерв;
  • специфични тъканни видове – MD-MUSCLE, MD-NEURAL, MD-MATRIX (извънклетъчен матрикс), MD-TISSUE.

Медицинските изделия GUNA се предлагат под формата на ампули, които се инжектират подкожно, интрадермално, периартикуларно и интрамускулно. Могат да се използват както самостоятелно, така и в комбинация помежду им, според конкретните нужди и оплаквания на пациента. GUNA MD могат да се използват и успоредно с конвенционална терапия с лекарствени продукти, както и при пациенти, подложени на лечение с хомеопатични средства. GUNA MD са подходящи за използване и от хора, които провеждат физиотерапия, кинезитерапия, иглотерапия.

Терапия с GUNA MD е широко препоръчван, когато става въпрос за подобряване качеството на живот и общото здравословно състояние именно заради високите нива на ефикасност, отличната поносимост и, не на последно място, липса на алергични и странични реакции.

За повече информация относно GUNA медицински изделия и ортапедията, не се колебайте да се свържете с д-р Мишо Филипов или да му пишете в страницата за запитвания.

Bookmark the permalink.